Keresés

PRAH - TATĂL SAU ANATOMIA UNEI CRIME / Secţia Germană a Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu

11 NOIEMBRIE, 17.00, ARADI KAMARASZINHAZ




Spiró György – Mikó Csaba: Prah sau anatomia unei temeriTATĂL sau anatomia unei crime (2h cu o pauză)
Secţia Germană a Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu

Spectacol în limba germană cu traducere în limba română

Producţie a secţiei germane a TNRS pentru festivalul „Teatru maghiar în limbi străine” în cadrul Pecs – Capitală Culturală Europeană 2010 cu sprijinul Consiliului Local Sibiu şi al ICR Budapesta

Regia, adaptare text: Brigitte Drodtloff

Scenografia, costume: Alin Gavrilă
Muzica: Anne Nikitin
Video: Costin Chesnoiu

PRAH, de Spiró György
Traducerea în limba germană: Monika Dandlinger & Anna Neamţu

Distribuţia: Renate Müller-Nica, Franz Kattesch

La cererea Teatrului Radnóti Miklós din Budapesta, Spiró György scrie „Prah”, o piesă în două personaje, în care ne povesteşte cum un cuplu mai învârstă, undeva în provincie, câştigă la lotto. Visul fiecăruia dintro noi devine pentru ei realitate. E uşor să visezi, dar e mult mai greu să te bucuri. Cuplul nu ştie ce să facă în această situaţie: nu-şi pot răscumpăra anii pierduţi şi nici nu-şi pot plăti în avans un viitor fericit. Neştiind ce să întreprindă, până când îşi fac planurilr se hotărăsc să pună biletul câştigător într-o cutiuţă de cacao. Această bucurie neaşteptată este materialul unei situaţii teatrale excelente, urmările ei schimbând radical viaţa protagoniştilor.



TATĂL, de Csaba Mikó
Traducerea în limba germană: Arpad Dobriban & Stephanie Junge

Distribuţia: Johanna Adam, Ali Deac, Wolfgang Kandler

„Tatăl sau Anatomie unei crime”, a fost premiat ca şi cel mai bun text în 2005 în cadrul Bursei de Dramaturgie de la Heidelberg, Germania. Piesa are ca element central o crimă, ce a avut loc într-o familie şi modalităţile de depăşire – descoperire a faptelor care au dus la acest eveniment. Structurat pe modelul unui roman poliţist psihologic, textul pătrunde în complexitatea structurii umane, portretizând cele mai ascunse şi totodată cele mai dureroase faţete ale psihicului.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése