Keresés

LISELOTTE ÉS A MÁJUS/Aradi Kamaraszínház-Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház

NOVEMBER 8., 17.00, ARADI KAMARASZÍNHÁZ

Pozsgai Zsolt: Liselotte és a május (1h 15’)
Az Aradi Kamaraszínház és a Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház közös előadása






Tragikomédia, romániai bemutató

Rendező: Tapasztó Ernő
Rendezőasszisztens: Fekete Réka
Díszlet- és jelmeztervező: Radu Dinulescu, Tapasztó Ernő
Ügyelő: Cornel Dume / Horea Hădean
Hang: Dorel Parfeni
Fény: Cornel Dume

Szereplők:
Liselotte – harmincöt éves, bájos jelenség – Varga Csilla (Kolozsvári Állami Magyar Színház)
           Férfiak: Karl, Liselotte régi osztálytársa, Ludwig, könyvelő, Henrik, Heinrich, a vízvezeték-szerelő, Roland, a költő, Fekete Szmokingos Férfi – Kulcsár Székely Attila (Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház). A hét férfi figuráját egyetlen színész játssza.



Egy nő – hét találkozás. Hét kétségbeesett kísérlet a kapcsolatteremtésre. Liselotte, aki tizenkét évig ápolt egy magatehetetlen nőt, ráébred: az utolsó pillanatban van, hogy rendezze életét. A néhai iskolatárs, a házassági hirdetésre jelentkező, a szerelő, a költő, a hajléktalan, vagy valaki más lesz az, aki kimenti a nőt reménytelen helyzetéből? Egyáltalán túlélik-e a találkozást? Liselotte a sorozatos kudarcok után Fekete Özvegynek kezdi hinni magát, aki mindenkit felfal maga körül, akiben csak egy kicsit is reménykedhet, és közben nevethetünk is, de csak addig, amíg nem ismerünk végül önmagunkra. „Női” darab, amely szeretettel, megértéssel kezeli a mindenkori nőiséget.

Halálok, szenvedések, egyéni tragédiák érlelik a minden percében figyelemkeltő, izgalmas színművet a néző számára nem csak egy színházi előadás élményévé, hanem az önvizsgálat lehetőségévé is.
Az előadást romániai magyar hivatásos színház még nem játszotta, az Aradi Kamaraszínház és a Tomcsa Sándor Színház produkciója romániai bemutatónak számít.

A produkció létrejöttét a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma a Katona József produkciós pályázat keretén belül támogatta.

1 megjegyzés: